Zoeken in deze blog

vrijdag 17 juni 2016

Barbecue

“Waarom niet?” zegt slager Fortuin.
“Een barbecue op eigen erf voor familie en vrienden.”
Zijn vrouw schrijft vol overgave de uitnodigingen. Tantes en zelfs oudtantes worden niet vergeten,
Veertig stuks worden verstuurd naar alle delen van het land.

Het weer zit mee op de bewuste dag. In de koelkast liggen op maat gesneden stukken vlees van de meest verfijnde soorten. Heerlijke salades om de smaak van de biefstuk extra goed te doen uitkomen.
De gasten arriveren en genieten van het eten. Eén schaal met vlees valt wel bijzonder in de smaak:
“Heel apart met geurige kruiden,” roepen ze enthousiast.
“Nog nooit zoiets verrukkelijks geproefd.”

Het wordt tijd voor de groepsfoto.
“Hé, er zijn er maar negenendertig.”
“Waar is tante Truus?”

Geplaatst op 120w bij weekthema Slager 1 juni 2016

Geen opmerkingen:

Een reactie posten