Zoeken in deze blog

woensdag 20 juli 2016

Draadjesvlees

Zij dipt haar vinger in de rode wijn, vermengd met fijne specerijen en proeft. Precies goed! Ze wentelt de runderlappen, gekocht bij de keurslager, in de marinade. Nu het mengsel er de hele nacht laten intrekken en morgen het vlees lang laten sudderen. Het hele huis zal doortrokken zijn van de heerlijke geur. Draadjesvlees: zijn lievelingskostje.

Ze zit aan tafel die ze feestelijk heeft gedekt voor twee personen. Een paar maanden geleden stonden ze opeens voor haar deur, een uur nadat hij was vertrokken naar zijn werk.
“Bent u de moeder van Jaap Verlaan? Mogen wij even binnenkomen?”
De doffe klap, de ontzetting, het ongeloof.
Maar vandaag zal ze ontwaken uit haar boze droom. Natuurlijk komt hij op haar verjaardag…

Geplaatst op 120w bij het themawoord 'Marinade' 18-07-2016

Geen opmerkingen:

Een reactie posten